Kes on süüdi ja kuidas edasi?

Põrnika klubi kohta käiv jutt...

Moderaator: ingmar

Vasta
Kasutaja avatar
Mart
"know-how"
"know-how"
Postitusi: 334
Liitunud: E Dets 08, 2003 12:44 pm
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Kes on süüdi ja kuidas edasi?

Postitus Postitas Mart »

Simisalus oli nii laiemas ringis kui sektsioonides üksjagu juttu klubi edasisest tegevusest. Üks väheseid kõlamajäänud mõtteid oli see, et asju võiks arutada siinsamas foorumis, sest selleks ta ju õigupoolest loodigi...
Teen siis otsa lahti ja kutsun teisigi (onu Annese järgi) verbaalse onanismiga ühinema.
Klubi asjaajamist on algusest peale omamoodi firmamärgina saatnud ebamäärasus. Meil ei ole näiteks kunagi olnud kindlat liikmete nimekirja ja vaevalt, et tulebki. Kodulehel olen viimastel aastatel liikmeid oma suva järgi jaganud aktiiv- ja passiivliikmeteks vastavalt sellele, kas ma olen inimest või tema masinat näinud mõnel viimase paari aasta üritusel või selle piltidel. Passiivliikmeid võib mõningase vea piirides pidada surnud hingedeks, keda on ehk ainult poliitilistel põhjustel kasulik nimekirjas hoida.
Otsuseid ürituste läbiviimise kohta on seni langetanud nn. klubi aktiiv, mille koosseis, volitused ja vastutus on samuti üsna ebamäärased. Seda võiks ehk pidada umbes nagu presidendi kantseleiks, keda ta on volitanud praktiliste küsimustega tegelema. See pole vist kuigi demokraatlik viis asju otsustada, aga samas see ei puuduta ju ka riigi saatust ega suuri rahasummasid ja põhieesmärk - et inimestel oleks lõbus - on ju seni täidetud.
Küsimus on vist pigem selles, et kui sellel aktiivil tekib motivatsiooni- ja/või ajapuudus ja laiem üldsus ei sa aru, kas ja mis toimub, siis pole konkreetselt kellelegi näpuga näidata ja aru pärida. Ja mõnede otsuste tagapõhi võib samuti pisut hämaraks jääda.
Huvitav, kas meil oleks piisav hulk aktiivseid liikmeid, et panna kokku midagi klubi juhatuse laadset? Mis oleks liikmete poolt valitud, millel oleks konkreetne nimekiri, mis käiks regulaarselt koos ja edastaks infot enda tegevuse kohta. Või oleks selline administreerimine nii väikese klubi jaoks liiga tülikas ja tõhusam on vana viisi jätkata? Mida arvate?
Tõeline auto sõidab ilma veeta!
Kasutaja avatar
ingmar
Über-Vaataja
Über-Vaataja
Postitusi: 2380
Liitunud: E Dets 08, 2003 10:53 am
Asukoht: Liikva, Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ingmar »

Mart kirjutas:Või oleks selline administreerimine nii väikese klubi jaoks liiga tülikas ja tõhusam on vana viisi jätkata?
seda ma küll ei ütleks, et klubi on väike. minuarust on grupeering ammugi nii suur, et oleks kõvemakäelist ja tsentreeritumat monarhiat vaja. ühtse ja kindla juhatuse valimist või selle võimalikust on ka varem jutuks olnud, tõsi - väiksemas seltskonnas kannu taga. pideva kooskäimisega võib ilmneda teatavaid logistilisi muresid, kui juhatuse liikmed on erinevatest kohtadest (aga see võib olla minu, kontoriroti arusaam, kes saab linnast välja ainult nädalavahetuseks). mõned meist on samas liikuva eluviisiga :)

aga kuna ma ise eirasin kurjalt viimast üritust ja tegelsin oopiste kunsti edendamisega, siis ei tea ma ka täpselt, mida head ja tähtsat kohapeal räägiti ja kas/mis otsustati.

foorumi koormamine selliste aruteludega - tõsi, selle asja jaoks ta ju tõesti ellu sai kutsutud.
Kasutaja avatar
ingmar
Über-Vaataja
Über-Vaataja
Postitusi: 2380
Liitunud: E Dets 08, 2003 10:53 am
Asukoht: Liikva, Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ingmar »

pakun siin kava edasiseks. ilmselt viimasel üritusel käinud kuulsid-arutasid seda ka.
  • * mai - loomaaed, tallinn, eesti
    * juuni - leedu, pidulik hooaja avamine
    * juuli - Läti, nende klubi saab 10
    * august - eesti mõisatuur
    * oktoober - grande finale ehk lõpetamine
vot. kindlasti toimub ka mõni välisreis (jajah, no eks läti ja leedu on ka välismaa, aga ma pidasin silmas "päris" välismaad :twisted: ) - soome, venemaa, ehk ka kaugemale lääne euroopasse
Style
paranemislootuseta
paranemislootuseta
Postitusi: 1171
Liitunud: R Mär 26, 2004 6:54 pm
Asukoht: TLN
Kontakt:

Postitus Postitas Style »

Esiteks, tahaks vabandada kohalolijate ees oma ebaadekvaatse käitumise pärast (näe mis juhtub, kui pere kaasa ei tule ;)).
Teiseks, vabandaks oma toakaaslaste ees, kel ma öösel suurt magada ei lasknud.
Jätkaks aga "verbaalse onaneerimisega" (kas panen selle endale profiili nimeks? :)):
koosolemisel oli juttu, et enamus käib foorumis, kuid vaid lugejana, sest pole nagu miskit vestelda. Selle peale pakuks enamuse foorumist "Külalistele" kinni panna: tahad lugeda - registreeri! Ehk tõuseb sellest ka aktiivsus.
Klubi presidendil määrata aktiiv ja rollid kätte anda. Aktiiv paneb kirja kõik liikmed, mille alusel saab juba ka mingi andmebaasi koostada. Liikmeks peetakse neid, kes on aastamaksu maksnud (mitte lõpuüritusel) + ehk mõned muud tingimused. 1-2 aastat maksmata - muutub passiivseks, sealt edasi - kustutamisele.
Ürituste kava võiks ka aasta esimestel kuudel kuupäevaliselt paika pandud olla.
Veel üks asi, mida pole mina juba ammu kohanud - klubi nänn. Hetkel on vist veel saada numbrialuseid ja vsjo!

...jutt tuli küll sarnane Mardi omaga, aga "sain paugu lahti"! :twisted:
Kasutaja avatar
Mart
"know-how"
"know-how"
Postitusi: 334
Liitunud: E Dets 08, 2003 12:44 pm
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Mart »

Style kirjutas:Selle peale pakuks enamuse foorumist "Külalistele" kinni panna: tahad lugeda - registreeri!
Võibolla tõesti, kuigi mina jätaks pigem enamuse teemasid lahti ja paneks ainult klubi-teema külalistele kinni. See ehk motiveeriks liikmeid registreeruma-sisse logima (no mida nad seal siis ikkagi arutavad...), ühtlasi lubaks end vabamalt väljendada ja vajaduse korral ilma mainet (khm-khm) kahjustamata musta pesu pesta.
Tõeline auto sõidab ilma veeta!
Kasutaja avatar
ingmar
Über-Vaataja
Über-Vaataja
Postitusi: 2380
Liitunud: E Dets 08, 2003 10:53 am
Asukoht: Liikva, Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ingmar »

niih... tuli mõte siia üks post jälle üles panna. et... jutu teema on ju vägagi intrigeeriv ja olgem ausad - meie juba soliidse eaga klubi tuleviku säilimise seisukohalt vitaalne. et kas me jätkame klubina, kelle kohta paljud teised klubid ütlevad, et "vaata need põrnikad jälle lähevad ja teevad" (olen kuulnud, et isegi auväärsed USArauad, kes pea iga nädalavahetus sõidavad, viitavad mõnikord meile) või... või asume elama tiba madamala profiili peale?

st tegelikult minu jutu point - siin teemas pole nagu üldse asja olemust arutatud ega kommetaaritud. kas see tähendab et inimestel on ükskõik, mis edasi saab? või lihtsalt inimesed ei külasta foorumit?

välja sai ka pakutud 2007 hooaja kava versioon. ka selle kohta pole laekunud mitte mingit tagasisidet. samas kallid naabermaad pärivad mult üha enam, et kuidas on meie plaanid järgmine aasta. mujal tehakse plaan varakult, et inimesed teaksid oma asju broneerida ja planeerida.
Style
paranemislootuseta
paranemislootuseta
Postitusi: 1171
Liitunud: R Mär 26, 2004 6:54 pm
Asukoht: TLN
Kontakt:

Postitus Postitas Style »

ingmar kirjutas:või lihtsalt inimesed ei külasta foorumit?
Oli sellest juttu Simisalus. Ning tuli välja, et enamus siiski käib foorumis, kuid külalistena. Siit tulenes ka minu ettepanek foorun kinni panna suuremal jaol.
Kasutaja avatar
ingmar
Über-Vaataja
Über-Vaataja
Postitusi: 2380
Liitunud: E Dets 08, 2003 10:53 am
Asukoht: Liikva, Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ingmar »

aga mida aitab kinnipanek? nagu sa ise ütlesid
Style kirjutas:koosolemisel oli juttu, et enamus käib foorumis, kuid vaid lugejana, sest pole nagu miskit vestelda. Selle peale pakuks enamuse foorumist "Külalistele" kinni panna: tahad lugeda - registreeri!
praegusel juhul sa saad niisama lugeda, aga kirjutamiseks pead registreeruma. suhteliselt sama ideoloogia ju. minuarust kinni keeramine ei avita (kui praegu inimesed kirjutamiseks ei registreeru, miks nad siis hiljem peaks? eks loevad neid foorume, mis lahti). praegu ON millest vestelda niiet see vabandus et "ma ei vastanud midagi sest külalisena ei saa kirjutada" on puhas enda laiskus ja hoolimatus asjade käigust (või siis täielik nõusolek asjade käigu suhtes - mille korral võiks ju ikkagi märku anda et "mina olen nõus").
Kasutaja avatar
saar
raja tänava klient
raja tänava klient
Postitusi: 168
Liitunud: T Dets 30, 2003 12:19 am
Asukoht: Tartu

Postitus Postitas saar »

Mul ilmselt ei ole mingit õigust midagi ütelda... aga kas ei või olla siinsete postistuste vähesus tingitud sellest, et inimesed ei taha avalikult Klubi asju arutada? Selliselt, et kogu maailm saab neid lugeda... pole ju vaja musta pesu avalikult pesta. Või kui polegi must, siis kõik pole nõus, et nende isiklik arvamus avalikkusele näha on.

Ses mõttes kinnine foorumi teema, mida saavad lugeda vaid klubi inimesed, oleks ehk õigustatud.


Aga see oli minu, kui mitteliikme, kõrvalt vaatav arvamus.


IndrekS.
maru rahulik!
Kasutaja avatar
bill
paranemislootuseta
paranemislootuseta
Postitusi: 606
Liitunud: N Veebr 05, 2004 6:46 pm
Asukoht: TÜRI
Kontakt:

Postitus Postitas bill »

Style. Selle peale pakuks enamuse foorumist "Külalistele" kinni panna: tahad lugeda - registreeri!
Ei ole küll liige,aga minuarust selle mõttega panid küll mööda ! Kui nüüd mõni inimene on hakanud põrnikate vastu huvi tundma ja peab igakord ennast kuhugi sisse logima,siis TA LIHTSALT EI VIITSI ja läheb kuhugi mujale foorumisse ja ,,harib,, ennast seal.Foorum olgu ikka kõigi jaoks!,kui siis näiteks Klubi ametlik info olgu ainult sisseloginutele.Seal siis saate oma ,,musta pesu,,pesta,kui on mida pesta :twisted:
Kasutaja avatar
Indrek
Aktivist
Aktivist
Postitusi: 431
Liitunud: E Jaan 05, 2004 9:18 am
Asukoht: Kalamaja

Postitus Postitas Indrek »

bill kirjutas:Foorum olgu ikka kõigi jaoks!,kui siis näiteks Klubi ametlik info olgu ainult sisseloginutele.Seal siis saate oma ,,musta pesu,,pesta,kui on mida pesta :twisted:
Mina päri, et must pesu ja ka arutelu klubi saatuse üle ei ole võõrastele lugemiseks. Sest ma usun, et ka teiste klubide liikmed (usakad, minikad jne.) käivad siin kiibitsemas ja neile ei jää just hää mulje niiviisi...
-The goal in Life's Journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out and shouting "holy shit what a ride!"
Style
paranemislootuseta
paranemislootuseta
Postitusi: 1171
Liitunud: R Mär 26, 2004 6:54 pm
Asukoht: TLN
Kontakt:

Postitus Postitas Style »

Und ei tule, aga seeeest tulevad mõtted...
Jagada foorum ära: klubivärk ja põrnikavärk. Klubivärgi all jaod, mis puudutavad klubitööd (kokkusaamised, KAI, klubi autod etc.), ja ligipääs sinna on vaid klubi liikmetel. Aktiivsetel, ehk mina ntx sinna juba ei pääse :) Liikmete nimekiri on juhtkonnal ju ikka teada? Ja nimede/nickname-de kokkuviimine käiks juhtkonna kaudu või läbi admini. Kel aastamaks makstud - saab lähitulevikus ligipääsu.
Põrnikavärk oleks kogu muu staff, mis võiks jääda samas seisus nagu hetkelgi. Paneks aga siiski lukku mitte-registreeritud kasutajaile Ostu-Müügi osa. Miks?.. Ei tea - selline mõte tekkis... Võibolla selle pärast, et Eestimaal õhkjahutite turg on niigi väike, ei tahaks seda küla peale laiali ajada...

PS. Üks asi veel meenus. Simisalus üritasin rääkida, kuid keel oli juba väsind ja rahval muud teemad suus: teeks ikka nii, et klubi info läbi foorumi käiks. Hetkel on ineti kaudu jagatav inff tunduvalt vaesem, kui kõnetraadi kaudu edastatav. Ometigi (välja selgitatud) enamus (kõik!) klubi liikmed käivad foorumit kaemas.
Style
paranemislootuseta
paranemislootuseta
Postitusi: 1171
Liitunud: R Mär 26, 2004 6:54 pm
Asukoht: TLN
Kontakt:

Re: Kes on süüdi ja kuidas edasi?

Postitus Postitas Style »

Vana teema ja jälle mina sõna võtmas...
3 aastat teemast möödas ja muutusi - null. Foorum võib klubi ametlik koht küll olla, kuid 90% külastajatest (=kirjutajatest) ei ole kuidagi klubiga seotud. Cest la vie on siiski selline, et Klubi elab oma elu ja foorum (ning ka koduleht) elab oma.
Ainus KAI esindaja, keda mina olen foorumis märganud, on Marika, ja tema viimane külastus oli 3 kuud tagasi. KÜLASTUS!! Ma ei räägi postitustest. VÄGA ametlik info jõuab foorumi kasutajateni Ingmari kaudu. Muu kõik käib ikka suust kõrva.
Üleeelmine (nüüd juba) aasta oli Jänedal juttu, et uuendaks liikmete gallerii - sinna see jutt jäigi! Ma ei julge isegi osutada naabrite kodulehtedele - isegi Piiteri rahval käib elu foorumis palju elavamalt, kui siin (klubielust jutt).

Mis kokkuvõtteks?.. Ingmar, kes kogu selle värgi siin oma õlal ülal peab, pole isegi Klubi usaldusisik. Vähemalt ametlikult seda kuskilt välja ei loe. Klubi tegevust foorumil ja kodulehel märgata pole. Vbla Klubi on serveri koha sponsiks - ei tea, pole pädev. Kuid tundub, et mitte. Mida kuradit siis see koht kannab nime "Põrnika klubi ametlik foorum"??? Olgu lihtsalt - Põrnikahuviliste foorum!
Kasutaja avatar
ingmar
Über-Vaataja
Über-Vaataja
Postitusi: 2380
Liitunud: E Dets 08, 2003 10:53 am
Asukoht: Liikva, Harjumaa
Kontakt:

Re: Kes on süüdi ja kuidas edasi?

Postitus Postitas ingmar »

jutus point sees. miks klubi elu siin nii vähe on ja miks on enamik (mis on ka tõsi) foorumlasi mitte-klubilised? väga paljud klubilised (aktiivsed siis) kasutavad vist suht vähe arvutit. või siis pole huvitatud virtuaalselt asja ajama. noor generatsioon on peale tulnud, kelle jaoks foorum on sama loomulik, kui karuaabits ja kasutavad seda suurima hea meelega. samas ei jõua paljud klubi üritustele ja pole ka liikmed. samas pole see ju põhjus neid eemale tõugata.

kuigi jah, see pealkir "ametliku foorumi" näol on nati mööda. see on jäänud foorumi loomise hetkest, kui ees olid roosilised plaanid.

piiteri näite peale võin ju väita, et Eesti ongi ku*adi pisike kohake. piiteris on kordades rohkem inimesi, kui üldse eestis kokku. seega on ka vw huvilisi enam = ka postitajaid enam. isegi Lätis on pea miljon rahvast rohkem. ehk et väikse seltskonnaga ongi keeruline teha asja :)

aga ei, pika jutu lõpeks pole mul mitte midagi head välja pakkuda, kuidas asja parandada. võin ju uue lehe ja süsteemid teha... aga iseasi kas on asjal jumet?
Style
paranemislootuseta
paranemislootuseta
Postitusi: 1171
Liitunud: R Mär 26, 2004 6:54 pm
Asukoht: TLN
Kontakt:

Re: Kes on süüdi ja kuidas edasi?

Postitus Postitas Style »

Tekkis veel uit-mõtteid...
beetle.ee kuulutab ennast, kui Eesti Põrnikaliste ametliku lehena. Oletame, et tekkib uus Põrra omanik/soovija. Neti kaudu on lihtne seda lehte leida, kuid, mis edasi?? Kontaktid on ainult Ingmari omad, kui ma ei eksi, kes pole isegi KAI liikmeks.Ok, ta ei ole kade ja edastab info/koordinaadid edasi. Aga, kui tekkib mõni tagasihoidlikum inime, või muukeelne? Omast kogemusest tean, et sellistel on lihtsam meili teel suhelda, mis paraku on suht võimatu.
Uurisin omalt poolt venelaste seas Põrnika omanike olemasolu - on ka selliseid olemas, kuid... Niipalju nad eesti keelest jagavad, et kodulehelt/foorumist asjaga tutvuda, kuid elu klubis on suht olematu! Üritused ehk on kirjas, kuid ei mingit tagasikaja, elamuste jagamist ega muud. "See päev kogunevad need ja need seal ja seal" ja kõik! Oli üritus või mitte?.. Keegi ei tea, peale galerii.

Aga jah, postituse mõte oligi selles, et "Ametlik Klubi leht" ei sisalda mingit Klubi kohta käivat infot!!
Vasta