jeff01 kirjutas:Kui tüli ei tee siis seleta mis suunas ja mitu kihti metallikuga katad

(Tore oleks ka teada kui märjaks miski kihi lased) Värv on põrnikale igati sobilik.
nii siit see siis tuleb
kui tuua näiteks minu värv, siis see nõuab eraldi alusvärvi...hõbedast, lihtsalt selleks et see roheline paremini kataks, kuna koosneb ca 9 ernivast pigemendist ja terast(enamus on terad). Esmalt siis hõbedane värv alla lasta, soovitaks lasta kolmes kihis vähemalt, et saaks pind võimalikult ühtlane.
Peale seda kui hõbe all ja pind matiks kuivanud võiks lasta esimese kihi metallikut peale, mina lasen nii et esimese kihi suht kerge udu, nii et pind märjaks ei jää, see kiht näitab välja kõige paremini kui miskit kuskil viga või pahasti.
Teise kihi lasen peale juba suht märja, liikudes püssiga siis paremalt vasakule või vastupidi, tegelikult pole see korraliku värvimise juures ülde tähtis, tähtis on metallik värvi puhul see et kui detaili eraldi värvitakse oleks ta enamvähem samas asendis nagu on ta auto küljes. See sellepärast et tera vajub gravitatsiooni toimel eraldi ja kui auto kere näiteks pead värvima vertikaalis, ukse aga saad erali pukki panna ja horisontaalis värvida võib tekkida väike erinevus tooni kokkusobimises, see küll väga hullude ja rõvedate toonide puhul, eriti kolmekihilised pärlad :S
Peale teist kihti tuleks siis lasta jälle oodata kuni pind matt ja siis vaadata kas vajab veel üht märga kihti või lasta peale siis nn effekt kiht, ehk samuti õrn udu pinnale, nii et pind märjaks ei muutu, aga jääb hoopis esmapilgul selline "karvane", seda lastakse grammike suurema survega ja püssi kaugus peaks olema natuke suurem detailist. See kiht ühtlustab värvitud pinda ja jätab ühtlasema mulje.
Peale seda kui detail jälle matt, kontrollid üle, et kuskilt pilves ega triibus poleks, kui on siis võid effekt kihti korrata, kui ei ole, siis võid lakkimisega alustada.
Jeff Kui huvi suurem siis astu mõnipäev minu juurest läbi, näitan sulle...