Vahva leid: tahhomeeter http://type2.com/bartnik/images/bus_0389.jpg
aga kas taolist asja oleks ka eestist leida?
eriti tore oleks, kui sinna oleks veel "integreeritud" õlitemperatuuri näidik.
kudas kellelgi, on seal kell, tahhokas või tühi auk
tahho miinimumhind on 500, see on hästi kui saad sellise hinnaga. samas, see on MINGI tahhokas ja ma ei tea tema gabariite. ehk et kas ta mahub sinna auku ja kas hiired vahelt pääsevad läbi joosma või mitte. aga osta saab tahhot igast auto(ilu)juppe müüvast poest, lisaks veel ka kataloogidest.
kas on mingi konkreetne auto, mille tahhomeeter sinna sobib? või tuleb paigaldada miski universaalne?
väledal tuulel selles augus žiguli kell, aga see kahjuks mootori pöördeid ei näita.
tegelt oli küll uputatav variant. läbimõõt (80mm) sobis ja sai ka kuidagi külge aretada. signaaliks oleva katkestusvoolu saab muuseas mootoriruumis olevast diagnostika pistikust.
seal pistikus on ikka rohkem otsi kui 3, aga enamuse otstarvet ma ei tea. 70-ndate alguses oli see muidugi kõva sõna, kui kompuuter pärast auto külge ühendamist meetrijagu paberit välja köhis, aga mida ta seal tegelikult mõõtis, ei tea vist enam keegi.
aga jah, ülejäänud näidikud on õlitemperatuur ja rõhk
mina olen kuulnud, et see kolmene junn on hoopiste mingi diagnostika, või õieti süüte seadmiseks. soojendusest pole kuuldnud. kaob see juhe igal juhul minu mootori puhul käimakoti poole, kuhu edasi, seda ei tea. pistik ise suuruselt nagu oli vene viiene audio emane pistik.
mart, ega sa selle soojenduse variandi kohta mingit lehte pole leidnud?
ahsoo see junn
see on vist küll selle diagnostika-värgiga seotud. selle juhtme otsas on miski andur, mis on mootoriploki küljes otsaga hooratta poole. ilmselt siis on mõeldud mootori pöördeid lugema. Kui selle signaali võrrelda näiteks eespool mainitud katkestusvooluga, siis saab täpselt teada eelsüütenurga erinevatel pööretel. küllap vist see juhe peaks ka sinna diagnostika-porti välja jõudma.