Kuna soovin enne õige mootori ehitust kogeda type4 mootori originaalosade vastupidavus ülerõhu all kasutades on tarvis kokku panna nö ajutine mootor. Kuna sellest olid puudu plokikaaned sai 1 väga kole mootor ligi võetud (Algselt muidugi sellepärast, et 1 kliendi moto vajab plekke ja karpasid....hiljem selgus aga et sellest müüdavast mootorist ei saa kumbagi)
Jagan siis teiega ka seda, kui hull võib 1 õhkjahutusega mootor olla:
Õhupuhasti sisu:

Nojaaa:

Põhjus miks plekke ei saa:

Õli:

Ja kui vahepeal hakkas juba tekkima mõte, et olgu mis on saan vähemalt kaaned avastasin ka sellise asja:

Veelkord Õli puhtuse teemadel:

Ja 7h hiljem sai ka koerale kõhtu piilutud:
Nii hullu asja pole minu sõrmede vahelt veel läbi käinud. Plokis on hetkel ~15 sisse murdunud kruvi ja polti ning seda kasutada et saa, kuigi mootor on olnud tehasest tulles 2 liitrine on siiski miskit toimunud ja sisse on pistetud 66 strokega 1,8sase väntvõll kuid ei sedagi sest see on omajagu kulunud ja roostes....nukk läbi nagu neil kõigil jne.
Mootori oleks võinud küll ostmata jätta kuid ovaalse pordiga plokikaane toorikud loodan sellest siiski ära kasutada...lihtsalt läheb raha veidi rohkem, kuna need vajavad uusi klappe, juhtpukse ja klapipesade üle lõikamist. Mootor ei jäänud aga ostmata põhjusel, et sellega oli pmt kaasas 091 otsast vahetusega kuue ribiline käigukast mis on täpselt see mida kunagi oma põrnikale vajan (Loodan muidugi, et on korras)
Korjasin kokku oma 4 mootori osad ja käitun siis nii, et :
pesen ära kõik plokid ja kõik jupid.
Otsin välja kõige korralikuma ploki oma "performance" mootori tarbeks ja paremuselt teise oma "ajutise" mootori tarbeks
Parimad kolvid / silindrid ja väntvõlli oma "performance" mootori tarveks ja paremuselt teised oma "ajutise" mootori tarbeks
Uued kaaned siis mõistagi "performance" motole ja need viimati sebitud lähevad peale mõningast remonti ajutisele peale (uued juhtpuksid ja klapid on pmt olemas)
Parima nukkvõlli ja tõukurid + vardad valin oma "ajutise mootori tarbeks sest teine moto saab ilmselt miski web-cam nuka koos high rev dual vedrude ja muude juttudega.
Originaal 2 liitrise kepsusid on mul vist 3 setti, ja nendega on plaanis nii teha, et lasen neid ~100g kergendada ja proovin nende taluvuspiiri ajutises mootoris ära. Usun, et 6500 ja 7000 vahele suudan ma nad 1,5 bari all vast ikka viia single HD vedrudega. Eks siis näha mis teise motosse panen, kuid usun, et sama kuid lisan võimaluse korral ARPi poldid.
Väljalasked teen ringi. Paaritan siiski silindrid 1+3 ja 2+4 kuna sellega võiks detonatsiooniläve üsna tuntavalt kõrgemale tõsta, varem turbod tööle saada ja veidi jõudu juurde saada, kuna silindrite tühjenemine võiks olla parem. Peab hakkama liigutama, kevad on kohe käes
Plaanid mu peas mis koosnevad ilusatest numbritest kuid millel pole ehk reaalsusega just parimad suhted.
2014a ~ stock motost 200hp / 300Nm /12s @ quarter aga kasutada autot ka tänaval ja võistlustele omal jalal kohale sõita.
2015a ~ Korralik mootor valmis saada 300hp 11s @ quarter ja siinkohal peavad appi tulema turvakaar ja 091 käigukast