ülevaatus...

mitte otseselt muude teemade alla minev mula :)

Moderaator: ingmar

Vasta
Kasutaja avatar
saar
raja tänava klient
raja tänava klient

ülevaatus...

Postitus Postitas saar »

Meil on vanad sõidukid ja huvi pärast küsisin ARK küsimuste rubriigis, et millised nõided vanadele autodele kehtivad.
Vastus:
"25-aastase ja vanema sõiduki ehitus ja tehnoseisund peab vastama valmistaja nendele nõuetele, mis kehtisid sõiduki valmistamise ajal."

Kuidas reaalselt neid nõudeid teada saaks? Või mille poolest need tegelikkuses praegustest erinevad? On seal mingeid leevendavaid asjaolusid?
maru rahulik!
Kasutaja avatar
mart154
paranemislootuseta
paranemislootuseta

Postitus Postitas mart154 »

ülvaatuse kohapealt ei ole vist suht midagi leevendavat.
ikka pidurid peavad töötama, mootor ei tohi tossata jne. noh, auto ikka tehniliselt korras.

tegelt tasub isegi suht õnnelik olla, peab ainult kord aastas ülevaatusel käima. Soomes näiteks minu teada peab vanade autode puhul 2x aastas ja see ei ole teps mitte odav.

Mul ei ole veel vanaautodega probleeme olnud ülevaatusega.
pigem kipub seda dailydriveriga olema, kellel trummelpidurid kipuvad jebama... 1993 aasta :oops:
Kasutaja avatar
Indrek
Aktivist
Aktivist

Postitus Postitas Indrek »

Niipalju kui mina olen ülevaatuse härradega suhelnud, siis nõuded vanaautodele on ikka väga leebed. CO-d ja pidurid ju tollajal hoopis teiste mõõtmetega. Viimati öeldi otse välja, et kui ikka pidurid natuke töötavad ja auto "sõidab" siis saab ülevaatuse kirja.
-The goal in Life's Journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out and shouting "holy shit what a ride!"
Kasutaja avatar
saar
raja tänava klient
raja tänava klient

Postitus Postitas saar »

Leidsin enese algatatud teema.

Oma 1972 aasta põrnikaga ülevaatusel käies kogesin seda, et CO'd kontrollitakse alates 1973. aastal toodetud masinatel. Niiet tõsine kontroll ainult piduritele.

Ja bussiga käies olid küll sõbralikud onud. Ei norinud millegagi (alati saab norida), kuigi mul oli kõik normis.
maru rahulik!
Vasta