Ütleme nii, et see on ka teema mis mind piinas.
Eelnevalt all olnud kitsaste 17" ratastega võrreldes on nii, et kui ees väiksemat plekkvelge kasutan siis 4 ratta peale kokku vahet pole.
Kui võrrelda seal all olnud laiasid 17" rattaid 255 rehvidega (nendega ma auto ostsin) siis praegused 265 rehviga rattad on sama rasked.
Kokkuvõtvalt on rasked küll.....tulevikus püüan asja kompenseerida kerge rehviga (spetsiaalrehvid ja semislickid on 2x kergemad kui sellised bussirehvid (265/50/15) Ja praegu püüan kokkuvõtvalt mitte kaalu tõsta kergete esiratastega, mis tulevikus võiks asenduda sarnaste kroomvelgedega millel laiust vaid 4-6 tolli.
Laiade ja raskete rehvidega kaotan kindlasti lõppkiirust kuid see polegi kõige olulisem. Kui suudan laiema ja raskema rehviga kasvõi 0,2s esimese 60 jala pealt alla saada siis isegi ~4km väiksema lõppkiiruse korral oleks võit koguni 0,3s Kui suudaks 0,2s alla saada sama laia ja kerge rehviga oleks lõpuks võit 0,4-0,5s Ma ei saa sellest veel ise kah aru aga nii see on.
Minu auto puhul on aga nii, et pole ma temaga ka selle eelneva 205 rehviga põrnikale omaseid 60 feete teinud sest uus originaal amort jääb pehmeks ja tekib jube wheelhop. Mind lohutab hetkel vaid see, et kui eelmisel aastal sõitsin 13,9 niiviisi, et viimase kahe käiguga puudus minek sest kolvid olid katki oli mul lõppkiirust vaid 150km/h ja praegu sõidab logide järgi ~165km/h siis sama stardiga kuid lõpuni töötava mootoriga olnuks see sõit ~13,6s ja kui nüüd stardi kommeneteerimine ette võtta siis see 13,9 tuli 2,4s 60 feetiga mis võiks olla 0,4s parem ka tänavarehviga kui õige amordicombo leian. 0,4s 60 feetis on aga vähemalt 0,6s prandust lõpuajas. Kogu teooria teeb mulle selgeks et 12s on võimalik sõita ka 1,6se mootoriga ja ehk ka tänavarehviga.

Ehk sügiseks ?
Kui spetsiaalrehvide juurde tagasi tulla siis eestimaa pinnal on soome põrnikas startinud 1,38s 60 feetiga

mis on 1 sekund parem kui minu parim.....appi see on nagu aasta sest ta tõmbab 1,38sekundiga minust KAHEKSATEIST meetrit ette (poolteist liinibussi)
1s 60 feeti on sama rehvi korral 2s lõpu ajast mis on ulme aga see on tõsi.....kui mu 13,9sast lahutada 2s saame 11,9 mis minu jaoks on plaanis paari aastaga saavutada ja tundub kohutavalt kauge unistusena kuid kui mõelda, et temal on 200kw ja minul 200hp siis polegi asi nii hull. Asi on kõik pidamises (Ja temaga võrreldes ka käigukasti ülekannetes sest seal on rohkem raha käigukastis kui mul autos kokku)
Kui nüüd vaid kere laiendamine kuidagi alguse saaks ja aju vastavad modid oleks kõik tore.
LISA:
Minu auto puhul ei saa siiski ka 60feeti kõige aluseks võtta sest mina teen oma stock käigukastiga selles juba ühe käiguvahetuse (~0,2s)

Pikemat esimest on vaja aga seda pole hetkel kusagilt võtta ja teine jääb liiga kiireks...Vahepeal oli mõte alla kruvida ~4-6cm madalamad rattad ja startida teisega ning lõpetada 6500RPM stock vändaga

Kui saaks high rev klapivedrudki võiks seda proovida sest praegu kaob jõud ülespoole 6 tuhandet ära sest klapid ei sulgu korralikult.